Mot stan

Nu ska jag ta lufsen med mig och gå mot stan för att möta upp malin och sen heja min moster in i mål, som har varit så hurtig och åkt öppet spår idag. Kan inte riktigt förstå mig på det där att åka 9 mil på skidor, verkligen starkt gjort av dem som gör det. Jag däremot hade varken orkat det eller haft tekniken till det ;)

i took the hardest way out of this, 
but i could even called it the easy one,
because when the time past i learned me,
to hide the most thing that was hurting me so bad.
but i was also learned me that it was´nt me,
and now i can´t find my way back anymore.

Home sweet home

Fick ett riktigt välkomnande med en bamsekram av båda malin och mamma igår, det är sjukt vad jag har saknat er. Mamma hade lagat god middag också som vanligt när jag kommer hem, och lite överraskningar på rummet dessutom. Bla mina nya ridstövlar och lite annat smått och gott, hon är allt bra min mamma. Danni kom förbi en sväng senare för att säga hej också, kul att se henne eftersom det var så sjukt längesen. Sen blev det bara massa prat och filmtittande för min och malins del, vi hade ju som sagt en del att prata om sen sist vi sågs.

Idag blev det en promenad ner på stan för att malin skulle med bussen, lufsen fick också hänga med. Jäklar vad mycket folk det är här i mora nu när det är vasaloppsveckan. Full rulle nere på stan.
Nu ska jag ta och laga middag med mamma och senare ut och springa en sväng. Och ikväll tänker jag bara mysa ner mig med film och ta det lugnt tror jag, behöver ta igen mig efter veckan som varit. Händer ju iaf inte så mycket här i mora om man inte är 18, så det är lika bra att invänta min tid helt enkelt, hemmafester är inte heller någon höjdare längre tycker jag. Det vore väl om det var något speciellt då vilket inte händer ofta.

Ha en trevlig kväll ! :)

Äntligen lov, underbart !

Precis kommit hem från min sista lektion, som var våran hoppredovisning. Nu har jag äntligen tagit lov och om ca en timme går resan hemåt. Kan det bli bättre ?
Provridningen igår var iaf en upplevelse, tog ett bra tag innan vi hittade rätt. Plus att vi fick åka hem i snöovädret så vi fick ligga på 60 km/h hela vägen för att inte halka av vägen typ.
Här är iaf några bilder, dock väldigt dåliga då jag har tagit dem från filmen.




surprise

Fick precis reda på att jag inte fick ta ledigt på fredag iaf, inte världens roligaste överraskning precis. Och jag som sett fram emot att äntligen få komma hem imorgon :( Hade tydligen en redovisning som påverkade 1/3 av betyget, i hoppning dessutom. Så min lärare tyckte inte att det var värt att riskera att få ett sämre betyg pga det. Därför har jag inget val, eftersom hoppningen är det enda betyget jag bryr mig om till stor del. Åh vad sur jag blir ! Så nu blir det hemresa på fredag ist, där sprack ju mina planer totalt. Men, det blir som sagt inte alltid som man tänkt sig. Bara att försöka göra det bästa av situationen.
Det blir iaf att åka till Borlänge och provrida ändå, lite surt bara att man inte kan stanna hemma när man ändå är så nära hem ist för att åka tillbaka till Strömsholm och åka heela vägen hem nästa dag igen. Men som sagt, provridningen är iaf något positivt, så nu ska jag sluta klaga. Nu ska jag gå iväg på matte och sen träna!


FÄST

Hej bloggen, Lina och Milla här. Sammanfattning av dagen i största drag :
Började med idrott där vi fick rulla runt och sopa golvet med våra rumpor eftersom den extremt fattiga skolan inte hade råd att anställa städerskor just idag. Vi skulle iaf köra kräftboll, sjukt fult men kul var det. Sen räknade vi matte och det var tråkigt, sen lunch och efter det blev det godis, det var kul. Sen hade vi engelska och det var ännu tråkigare än matten, där fick vi även fylla i en undersökning från landstinget som tog ungefär ett år att fylla i, några av frågorna som ställdes såg ut såhär : Har du någon gång försökt ta ditt liv ? Har någon kränkt din heder de senaste två månaderna ? Hur ofta dricker du dig berusad ? Har du någon gång använt våld mot dina föräldrar ? med mera med mera. Sist men inte minst hade vi det efterlängtade och väl förberedda NkB provet, gick ju super eftersom man hade svaret på alla frågor nedskrivet på ett annat papper redan. Kul för läraren sen när hela våran klass har lika svar på alla frågor. Dum finne det där.
Livet är en fest, lev varje dag som att det vore din sista. Vårat motto här i livet !



sha sha


confused

Suttit hela kvällen med mina toppentjejer och pluggat lite inför provet imorgon, eller rättare sagt. Läst på provfrågorna, eftersom våran extremt smarta lärare visat oss provet i förväg. Bra körd han är alltså, lär sig nånting gör man ju inte iaf. Men jag ska inte klaga, det underlättar ju att läsa på proven iaf.
Vi har också haft fin allsång så att hela Strömsholm troligtvis har hört oss, lyssnade på massa gamla godingar. Kan iaf dela med mig en av låtarna som gick på högvarv så här har ni den.



Nu ska jag ta och bädda ner mig i sängen, är helt slut. Och helt seg, vet inte vad det är med mig just nu. 
Mina tjejer är världsbäst <3

up and down

Det är inte lätt alla gånger, livet måste ju ha sina motgångar ibland. Men allt löser sig, bara man vill. 
Hoppat Doris idag, sen har jag inte gjort så mycket mer. Förutom en snabbis på gymmet. Sen har våran älskade Lina äntligen kommit tillbaka, det gillar vi.
Nu är det även bestämt, att på torsdag åker jag och provrider. Blir ev att åka hem till Mora direkt efter det, isf tar jag lov redan på torsdag. Känner att lov är precis vad jag behöver just nu. Ska bli skönt att komma hem och bli lite upp passad av mamma, släppa allt ansvar för ett litet tag.


min superpingla

som är en av de bästa jag har, och en av de starkaste och mest underbaraste människorna jag känner.
JAG ÄLSKAR DIG och saknar dig alldeles för mycket.

DONE

Äntligen klar med helgstalltjänsten för den här gången, eller ja, nästan iaf. Har bara kvällsfodringen kvar som jag och Denice snart ska blåsa iväg och fixa. Dagen har varit lite halvseg, uteritten imorse var höjdpunkten på dagen iaf, hästarna blev rädda för något så gurkan hoppade ner i diket med Denice, och eftersom det inte är lite snö så ramlade både hästen och Denice, hahah såg så jävla kul ut ! Bara hennes huvud stack upp ur snön och hästen sprang iväg rätt in i gruppen så hästarna fick damp. Absolut roligaste synen på länge, synd bara att vi inte fick med det på film! Nog om det, sen har vi iaf varit på SISU kurs från 10-2 med ungdomssektionen, var ganska givande faktiskt. Efter det hade vi stalltjänst och jag fick mig en åktur efter en av unghästarna som hade damp, han drog som en idiot och reste sig rätt upp och höll på att dra ner mig hela vägen. Är ju så himla halt ute så man bara glider efter, plus att det är 1 m snö där de inte har plogat.
Sen fixade jag och Denice Prinsens man som var i stort behov av frisering, han började ju nästan se ut som en brukshäst där ett tag stackarn. Men nu är det gjort iaf =)

Nu har vi precis ätit en supergod middag som bestod av MEGASTOR pasta och carbonara sås till det, sen får vi ju inte glömma tomaterna, och godiset till efterrätt såklart ;) Vi tycker faktiskt att vi förtjänar det efter den här helgen. Efter kvällsfodringen blir det nog att ta ett varmt bad så att jag tinar upp lite, just nu känner jag mig som en isbit. Sen blir det att kika på Wallander och ligga i soffan resten av kvällen.

frysbox ja..

Känns som jag befunnit mig i en frysbox i ett dygn snart. Det har varit snöstorm hela dagen, och i det har vi haft stalltjänst och en massa hagbyten. Usch, det var inte kul nånstans, höll på att frysa ihjäl bara av att gå utanför dörren. Mitt ansikte och mina ben frös till is efter att jag bara hade bytt ett par hästar i hagen. Plus att man höll på att blåsa bort när man gick mellan stallen, och inte såg man vägen framför sig heller. Hoppas bara att det lugnar ner sig lite tills imorgonbitti, annars får vi väl skotta oss ut genom dörren. Nej usch, nu är jag riktigt trött på vintern, daqs för sommar snart tycker jag.

Måste också tillägga att jag och Denice har varit duktiga och storstädat hela lägenheten idag, behövdes kan man ju säga. Skulle kunna tro att det bodde grisar här istället för 4 tjejer. Haha, tror att vi måste skärpa oss lite på den fronten om vi ska kunna hålla det lika rent och fint som det är nu, för nu är det iaf fräschare än någonsin !


Ny design/header

Ny design och header, denice var så snäll och hjälpte mig att få ordning på det. Tack min hjärtevän :') Tyckte att det var dags för något nytt, den gamla var så fruktansvärt tråkig. Det får duga såhär ett tag, kul med lite variation iaf.

UNDERBAR LÅT !


fredagsmys till 1000

Dagen har varit rätt så händelserik, hoppade Latina imorse och det gick super. Sen när jag kom hem lyckades jag av någon anledning låsa hela mitt tangentbord och det var en jävla resa innan jag hittade felet så att jag ens kunde skriva på datorn igen. Sen har det ringt någon mystisk snubbe från Helsinki till mig som var helt lost och snackade på om en massa, förstod inte ett ord av vad han sa. haha. Frågan är vart han har fått mitt nummer ifrån ? konstigt sånt där.
Sen har jag även beställt lite ridkläder och även ett par nya ridstövlar. Bestämt dag för provridning har jag också gjort, så gott som iaf. Så på torsdag åker jag ev och provrider en 9 årig hopphäst :)

Med tanke på att jag har stalltjänst hela helgen och ska upp halv 7 imorgon bitti så blir det en lugn helg. Jag och Denice har laddat upp med massa gott och tänkte sitta framför tvn hela kvällen och bli lite feta och sen blir det att sova tidigt för att orka med en dryg morgondag fylld med stalltjänst i snöstorm och snöpulsning, inte det roligaste.

unfair world

Precis kikat klart filmen The Boy In The Striped Pyjamas, måste säga att det är den bästa filmen jag sett på väldigt länge. Var inte långt från tårarna i största delen av filmen. Så fruktansvärt hemskt och så himla orättvist, hitler är hemsk. Men det är iaf en film jag rekommenderar starkt, nästan ett måste att se den enligt mig.
Idag har jag hunnit med att rida två hästar och dessutom tränat. Kände mig riktigt duktig där ett tag, var tom helt själv på gymmet så jag körde på för fullt ;)


Release the pain

I just want to leave the past time without hesitating, but it´s all about treachery.
I´m afraid that I´ll never be able to look at it like I did before...

Hopeful

Skön dag, avklarade ett prov igår och idag har det mestadels varit lugnt i skolan. Förutom mattelektionen som nu för tiden är en plåga. Vill bara att tiden ska gå så jag slipper den extremt sega kursen, efter sommaren kommer jag inte att räkna ett endaste tal mer i mitt liv, eller ja, nästan iaf. Mina funderingar om att läsa matte C är starkt uteslutet, det är alldeles för tråkigt och dessutom deprimerande. Aja, har tom varit duktig och nästan skrivit klart mitt arbete om hästens sinnen som ska vara inne på fredag också. Så imorgon ska jag äntligen försöka hinna med att träna igen, känns som det var alldeles för längesen nu. Då jag inte haft någon tid alls över de senaste dagarna som bara gått åt till massa plugg. Och imorgon har jag en väldigt efterlängtad och välförtjänad sovmorgon, så nu ska jag ta och sova så jag blir lite utvilad till imorgon, natti =)


saknar min gofis, och resten av the family ..

=)


it´s my dream

hoppas hoppas hoppas !!!
Jag är glad, men jag antar att jag inte ska hoppas för mycket.
Men jag kan iaf få drömma lite :') och hoppas på att jag har turen på min sida, för en gång skull.
IIIIIIH

Hello Sunshine

Strålande sol ute, och jag vaknade precis av ett gulligt sms från min kära mor ;
Tusen kramar till min gumma.. på alla hjärtans dag
och alla andra dagar på året. Älskar dig. Mammi
Det gjorde lite av min dag måste jag säga, känns skönt att fortfarande bli uppskattad av någon en dag som denna. Det är ju egentligen en dag jag nu för tiden inte uppskattar spec mkt, en sån dag man tillbringar med den man älskar. Men jag har ju mina vänner, de har ju faktiskt en stor del av mitt hjärta med :')
Nu ska jag ta mig en springtur i solen, sen ska jag ta mig upp mot ridhuset och kolla på hopptävlingarna en stund. Skulle behövt plugga också, men det får bli en annan dag.
Och sen får vi inte missa att det är NEAS 18 ÅRSDAG idag ! Tänk vad fort tiden gått, det var inte länge sen vi var hos Lena och gömde oss på toaletten för att ha på oss läppstift, gömde oss när våra föräldrar kom för att hämta oss, cýklade runt med kaninerna i barnvagnar, byggde träkojor, hoppade barfota i snön, var på discon och dansade tryckare, starta bråk på rasterna och att alltid vara klassens värstingar ! det finns egentligen hur mycket som helst att berätta, vi har ju trots allt följt efter varandra i 17 år nu. Och nu är vi snart vuxna, ett steg närmare vuxenlivet iaf, och jag är glad över att fortfarande vara din bästa vän och att få uppleva nya minnen med dig varje dag. GRATTIS min kära vän !!!!


hide your heart

probably the best.

Ännu en kort skoldag, som enbart bestod av en hopplektion på morgonen. Jag red Next och vi fick rida för Magnus som går kandidaten, riktigt rolig och givande lektion måste jag säga. Hoppade på serpentinbågar vilket resulterade i en lösgjord och rund häst istället för en stel planka. Tummen upp för det.
Ska snart åka ner och rida Morris med Lina, blir en liten tur barbacka, sen ska vi filma Denice när hon rider sin kära dressyrhäst. Jag måste hinna med att träna också, frågan är bara om det kmr gå spec bra, när jag är så himla förkyld. Men eftersom jag inte hunnit träna något den här veckan så måste jag ta mig igenom iaf ett träningspass. Efter allt det blir det bara lugnt hela kvällen, med middag och mys. Ha en trevlig helg !


fight for it.

Slutade efter lunch idag, hur skönt som helst. Dagens lektioner bestod enbart av en morgonstalltjänst och en ute/motionsritt i minusgrader och storm (nästan iaf), och jag höll på att frysa ihjäl. Trodde seriöst att tummarna skulle trilla av. Däckade i sängen nästan direkt när jag kom hem och har i princip sovit bort resten av dagen. Behövdes verkligen, så nu är jag en aning utvilad iaf. När jag väl kommit upp igen var det dags för usek möte, där mosade vi i oss en bra massa fika, och såklart ska vi alltid vara värst, haha. Efter det stannade vi i ridhuset en stund och kollade på pay´n jump, har också fått reda på att Maria Gretzer tagit över rollen som huvudlärare i hoppning här på strömsholm, bättre kan det ju inte bli ? Hoppas bara vi får ha henne som tränare i sporthopp nästa år, det vore ju inte helt fel. Har börjat kika efter hästar lite smått också, antar att det börjar bli dags snart om jag ska hinna hitta någon innan nästa år.
Hittade en bild från min tid med guld, ja vi hade ju våra stunder kan jag säga.
Min absolut smidigaste avsittning iaf, haha.


Whiskey Lullaby - Brad Paisley


gammal söndernött låt.

Precis kommit hem från skolan, och provet gick inte bra någonstans, jag hatar kz och allt som har med plugg att göra. Ska snart iväg och handla till klassens fika inför helgens tävlingar. Sen ska jag träna, om jag lyckas hinna med det, tvätta måste jag också göra. Jag vill ha fredag och helg nu, kan inte bestämma mig om jag ska åka hem till mora över helgen eller stanna i ströms. Jag med mina sega beslut. Snorar som en gris gör jag också, känns inte riktigt som att jag har oddsen på min sida för tillfället.


bild sen 1an.

förkorting my life

sitting here and förkorting my life with an english book and försöker to learn me a lot of words, tomorrow i´m kommer to write my first ig. Wish me good lock. And now i´m going to sova, and try to remember this words imorgon. Typ såhär bra är min engelska. Härligt pernilla !
Nu blir det sängen för att orka med ännu en hemsk skoldag imorgon, godnatt.


trött

kom precis hem från skolan, klockan är ju bara 6 ? kul att man går i skolan från morgon till kväll. Känner mig helt svag i kroppen, kanske febern som kmr smygande. Lina har ju trots allt smittat mig från sin förkylning, iofs skulle det vara ganska skönt att bli sjuk ett tag så att man kunde ta igen sig lite från skolan. För just nu är det så himla mycket så jag orkar inte. Klarade mig iaf igenom provet idag, och nu ska jag sätta mig ner och försöka få in eng b i huvudet också till provet jag har imorgon. Såna här dagar skulle man mest av allt bara vilja sova igenom.

Hopplektion för helene



Hopplektion på patric för helene i fredags, synd bara att inte nea fick med då han dampade sönder. Ingen hoppstjärna det inte, men det gick hyffsat bra iaf, så länge det är små hinder är det inga problem. Men när det blir högre krävs det att allt ska vara perfekt för den lille bortskämda hästen.

no more tears

for you. No more wasting time to think about you.
You give love a bad name.

Underbart väder ute, blir snart en springtur med nea och denice i det fina vädret.
Sen blir det plugg för hela slanten.
* Prov i svenska B
* Prov i eng B
* Dressyrryttartest
* Hästens sinnen arbete
* Matte
usch vad jobbigt det lät.


KÄRLEK



myspys

dagen började väldigt bra med mina flickor nere hos hästarna, vi åkte ner till strömsvik och tog en långtur. Jag fick låna lille morris av denice, mysig ponny det där. Kändes verkligen som när man var liten och busade runt på ponnisarna, hur kul som helst var det. Efter det följde jag med nea och hämtade hem amy som varit hos Louise Haaga för tillridning, och jäklar vilken skillnad på häst det var. Nu håller jag alla tummarna för nea, som gör ett riktigt superjobb med henne och har tålamodet, som jag troligtvis skulle tappat för längesen.
Nu blir det middag med brudarna och sen kika melodifestivalen, blir alltså en lugn kväll för oss. SKÖNT !


Ingen

någonsin kmr att kunna ta din plats, hur mycket jag än försöker övertala mig själv.
en evig mardröm, det är svårt att acceptera ensamheten.

Living on a prayer

riktigt seg dag, har i princip sovit genom alla lektionerna i skolan och räknat ner timmarna tills jag skulle få åka hem. Kom inte hem förrän 6 iaf, kuuul. Hann inte vara hemma länge innan vi skulle iväg och plugga matte och sen dra till gymmet. Nea körde med mig så jag tror inte att jag kommer att kunna gå imorgon, känns som min mage spännt ihop sig och stannat där. Men det kan ju vara bra att pressa sig själv lite extra ibland om man ska nå något resultat.
Känner mig faktiskt riktigt duktig idag; ringt chefen och fixat jobb tills i sommar och även ringt och flyttat fram tiden hos "din studio" så nu är det fixat.
Och jag tkr om mina flickor så himla mycket. Utan er skulle jag gett upp det här för länge sen. Ibland undrar jag, hur jag skulle klara mig utan er. Men det går inte ens att föreställa sig, ni är bra, mycket bättre än bäst helt enkelt.

LEV FÖR STUNDEN, INTE FÖR DET SOM VARIT ELLER DET NI HAR FRAMFÖR ER.


mums på joukos roompa !


snabbvisit i staden

blev en sväng in till stan efter skolan med lina och denice, hur mysigt som helst. Hittade lite småsaker, bla en skjorta och en grymt snygg tubklänning i skinn, med nitdetaljer på. Även en ny foundation fick det bli. Hittade däremot ingen vinterjacka, sjukt dåligt sortiment de har på stadium i västerås, tycker aldrig att man hittar något där. Sedan blev det ett efterlängtat besök på mitt favoritfik Chicco, något att rekommendera.
Nu blir det matteplugg för hela slanten, skapligt segt. Men även det måste göras. Senare ikväll blir det att mysa ner i soffan med flickorna och kika paradise finalen, med en chai latte såklart. Som har blivit våran nya passion i livet ;)

åter till vardagen

Haft en underbar helg hemma i mora med min bästa vän, fredagen blev det bara mys hemma och eftersom det var en månad senast vi sist sågs så hade vi ju en hel del att prata om. Jonathan kom också förbi en sväng.
Lördagen spenderades till en början i falun/borlänge i sökande efter jacka och skor, slutade med att jag bara hittade ett par skor iaf. Svårt det där med vinterjacka, iofs är det snart slut på vintern så man kanske skulle satsa på en vårjacka ist ? På kvällen blev det middag på Kina med några kära vänner och efter det vidare till någon fest. Men jag och och Malin drog hem tidigt, blev nyktert för våran del också.
Tillbaka på strömsholm hos mina pinglor nu, nea har också kommit hem från kanarieöarna och ser för tillfället ut som en pepparkaka bredvid oss andra.
Nu blir det en springtur i det härliga vädret, plusgrader tom.


solstrålen min =)


RSS 2.0